Vi vill gärna påminna om att eleverna byter klassbeteckning från t.ex. 7a till 8a. Föräldern behöver av prenumerera på den klass de prenumererar på (se under under Länkar på vänstra sidan. Information till föräldrar om blogg) och prenumerera på den nya klassen. Detta är alltså ingenting som flyttas över automatisk.

Hultdalsskolan ligger i Åby och tillhör Kvillingespåret som består av förskolor och skolor i Åby, Jursla och Simonstorp.
Elever kommer från Jurslaskolan och Åbymoskolan för att gå hos oss i årskurserna 7-9.

fredag 9 oktober 2015

9a, info v.42

Hej!

Då håller klassen som bäst på mitt sitt musikprov, lycka till!
Igår hade 9a en givande diskussion i form av debatt i klassen under SO-lektionen. Det vi debatterade kring var rasism, andra världskriget kopplat till rasism, Kristallnatten/ Utöya, Kalla kriget, Sveriges neutralitet under andra världskriget? mm. Debatten leddes av två elever i klassen. Samtliga elever fick först skriva ner sina frågor/påståenden på en lapp som sedan debattörsledarna slumpmässigt plocka fram ur en hink. Här gällde det att tycka till snabbt, inte helt enkelt! Eleverna var duktiga på att resonera från olika synvinklar. Detta gör vi om!

Nu på morgonen har vi haft klassråd. Mentorn informerade bla om att åk 9 eleverna nu har möjligheten att ordna och beställa skoltröja. Detta kommer klassen prata mer om på måndag. Eleverna har fått i uppgift att fundera på vem som vill ta ansvar för "tröj-projektet" i klassen.

Läxor v.42

Tisdag
  • Eng: Lyssna på låten San Quentin av Johnny Cash. Texten hittar du i Textbook sid. 42. Till denna låt ska du också svara skriftlig på frågorna i Workbook nr.44.
Torsdag
  • Franska: Du ska förstå hur imperfekt bildas.
  • HKK-prov: Ekonomi och konsumtion.
  • Eleverna slutar efter lunch då de har en sk hemstudiedag. 9a ska förbereda sig på provet i SO  som ligger i v.43. Första + andra världskriget/kalla kriget, imperialism/kolonialismen, den valda konflikten.

Önskar Er en fin helg!
 

/Marie
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar