Vi vill gärna påminna om att eleverna byter klassbeteckning från t.ex. 7a till 8a. Föräldern behöver av prenumerera på den klass de prenumererar på (se under under Länkar på vänstra sidan. Information till föräldrar om blogg) och prenumerera på den nya klassen. Detta är alltså ingenting som flyttas över automatisk.

Hultdalsskolan ligger i Åby och tillhör Kvillingespåret som består av förskolor och skolor i Åby, Jursla och Simonstorp.
Elever kommer från Jurslaskolan och Åbymoskolan för att gå hos oss i årskurserna 7-9.

fredag 13 oktober 2017

8d v42

Ännu en vecka har gått! Nu är det bara två veckor kvar till det för många efterlängtade höstlovet (v.44). Nästa vecka innehåller inga direkta överraskningar, info om läxor kommer längre fram i inlägget.


Vi arbetar just nu med revolutioner i SO:n. Vi har arbetat oss igenom den amerikanska revolutionen (frihetskriget, när Nordamerika gick från kolonier till en självständig stat) samt den franska revolutionen, då demokrati och upplysningstankar genomsyrade delar av Europa. Vi har också börjat arbeta med den industriella revolutionen för att lära oss om den stora förändringen som gjorde att människan gick från ett jordbrukssamhälle till ett industrisamhälle i många delar av Europa och delar av övriga världen. I samband med detta kommer vi att försöka få till ett besök på Norrköpings stadsmuseum för att titta på hur Norrköping utvecklades under denna period. Vi kommer i samband med detta ta en tur i industrilandskapet. Jag återkommer när vi fått ihop tider för detta!


Läxor: v42.
Månd: Fr glosor
Tis: Vårdinfo på svenskan 13.15-14.00 
Ons: 
Tors: Sp. glosor. HKK-uppgift
Fred: 

v43: Ons - SO-prov: franska- och industriella revolutionen.


Ha en fantastisk helg!
Oskar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar