Vi vill gärna påminna om att eleverna byter klassbeteckning från t.ex. 7a till 8a. Föräldern behöver av prenumerera på den klass de prenumererar på (se under under Länkar på vänstra sidan. Information till föräldrar om blogg) och prenumerera på den nya klassen. Detta är alltså ingenting som flyttas över automatisk.

Hultdalsskolan ligger i Åby och tillhör Kvillingespåret som består av förskolor och skolor i Åby, Jursla och Simonstorp.
Elever kommer från Jurslaskolan och Åbymoskolan för att gå hos oss i årskurserna 7-9.

fredag 20 oktober 2017

åk 8 Tema Framtid

Hej!


Under v.5 nästa år kommer åk 8 elever att arbeta med Tema Framtid. Då får de lära sig att skriva CV, hur man skriver ett brev om sig själv,  men framförallt kommer de att arbeta med uppgifter kring olika yrken. Vi vill att de får så mycket information om så många yrken och utbildningar som möjligt för att underlätta sitt kommande val av gymnasium. Eleverna får även göra studiebesök på diverse företag.


Vi skulle behöva er hjälp!
Vi vore enormt tacksamma om några av er föräldrar har tid och lust att komma till skolan för att berätta om era yrken. Vad gör du under en dag?, vilken utbildning behövde du eller inte?, varför är ditt jobb så roligt? osv. Det vore fint om besöket tog mellan 20-40 min. Såklart är det här en jättechans för eleverna att ställa frågor om just ditt yrke! Anmäl till klassmentorn om du känner att du vill dela med dig av dina erfarenheter . Tack!

Marie, Eva, Christian, Grieg, Martina, Oskar, David och Per.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar