Vi vill gärna påminna om att eleverna byter klassbeteckning från t.ex. 7a till 8a. Föräldern behöver av prenumerera på den klass de prenumererar på (se under under Länkar på vänstra sidan. Information till föräldrar om blogg) och prenumerera på den nya klassen. Detta är alltså ingenting som flyttas över automatisk.

Hultdalsskolan ligger i Åby och tillhör Kvillingespåret som består av förskolor och skolor i Åby, Jursla och Simonstorp.
Elever kommer från Jurslaskolan och Åbymoskolan för att gå hos oss i årskurserna 7-9.

måndag 2 oktober 2017

Info 8d v.40

Hej!


Måndag morgon igen!! Härligt! Vi hade föräldramöte förra veckan. Där diskuterade vi bl.a användning av energidryck som har ökat på skolan. Vi vill att ni som föräldrar ska vara medvetna om det, för att kunna diskutera hemma om man ska dricka samt hur mycket som är lämpligt i så fall. Vi pratade också om tobaksprojektet Tobaksfri Duo. De som var på plats fick med sig kontrakt hem som ni kan skriva på för lova att inte börja bruka tobak. Det innebär också att man deltar i utlottning av priser varje månad. Vi pratade också om att eleverna är sugna på att dra igång med insamling till klasskassan. Vi har fått ihop en föräldragrupp, men om någon av er som var med också är sugna är det bara att hoppa med där! Ju fler som kan hjälpa till, desto bättre.


Studie och yrkesvägledaren presenterade en del inför gymnasieval för att sätta igång tankarna redan i åk 8, för att vara lite mer förberedd under åk 9. Jag länkar filmen, så ni som inte var på plats kan titta på den. Eleverna har också sett filmen samt fått annan info av syv.
https://www.youtube.com/watch?v=gy75BsZl-PU


Till info om veckan:
Mån;
Tis: Fotografering kl. 13.50 (porträtt)
Ons:
Torsdag och + fredag är det studiedagar, så eleverna är lediga. Passar ju bra att lägga lite extra tid på läsning om inte annat! Tyvärr går ett svenskpass bort pga studiedagarna, så det innebär att vi inte kan läsa så mycket i skolan denna vecka.Nästa vecka har vi boksamtal i svenskan.


Ha en fantastisk vecka!
Oskar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar