Vi vill gärna påminna om att eleverna byter klassbeteckning från t.ex. 7a till 8a. Föräldern behöver av prenumerera på den klass de prenumererar på (se under under Länkar på vänstra sidan. Information till föräldrar om blogg) och prenumerera på den nya klassen. Detta är alltså ingenting som flyttas över automatisk.

Hultdalsskolan ligger i Åby och tillhör Kvillingespåret som består av förskolor och skolor i Åby, Jursla och Simonstorp.
Elever kommer från Jurslaskolan och Åbymoskolan för att gå hos oss i årskurserna 7-9.

fredag 20 oktober 2017

v.43, info 8a

Hejsan!


Ja då var det slut på denna vecka! Vårdcollege var på besök och gav information om hur det är att arbeta inom hemstjänsten samt på ett äldreboende, men även hur roliga och intressanta dagarna är när man får arbeta med människor med olika typer av funktionsnedsättning. Nyttig information inför gymnasievalet nästa år.


Skolans elever tillsammans med lärare driver en IKT-grupp och vill ha fler medlemmar. Frågan ställdes idag i klass 8a men ingen var intresserad. Vi tror att det kan vara riktigt intressant att vara med och påverka den utvecklingen här på skolan. Ändrar du dig så säg till oss mentorer.
Eleverna håller på som bäst att bli duktiga på att skriva "poems" under engelskalektionerna. Utmaningen ligger i att först komma på ett tema samt skriva sin dikt på rim. Ser fram emot strålande resultat nästa vecka, då jag redan har anat utmärkta alster!
Kommande veckas läxor:
Måndag
  • Prov i tyska. (se classroom)
Onsdag
  • Idrott: läs igenom uppgift du gjorde i åk 7 (se Classroom) + läs om kondition i teorihäftet.
  • Eng: Lyssna på texten "Pets Around the World" + plocka ut 10 verb. (section 4, Textbook)
Torsdag
  • Prov- SO (se lpp i Classroom)
  • Spanska: glosor sid.22
  • Redovisning i tyskan om sin idol
Fredag
  • Svenska: boksamtal, läst tom sid.263


Have a nice weekend!
Marie and EvaInga kommentarer:

Skicka en kommentar