Vi vill gärna påminna om att eleverna byter klassbeteckning från t.ex. 7a till 8a. Föräldern behöver av prenumerera på den klass de prenumererar på (se under under Länkar på vänstra sidan. Information till föräldrar om blogg) och prenumerera på den nya klassen. Detta är alltså ingenting som flyttas över automatisk.

Hultdalsskolan ligger i Åby och tillhör Kvillingespåret som består av förskolor och skolor i Åby, Jursla och Simonstorp.
Elever kommer från Jurslaskolan och Åbymoskolan för att gå hos oss i årskurserna 7-9.

måndag 15 januari 2018

Info 8d

Hej!
Nu har vi varit igång en vecka efter julledigheten! Det är som vanligt riktigt trevligt att få träffa alla igen och komma igång med nya projekt! I svenskan har vi avslutat nyhetsartikel och boken "När hundarna kommer". Ett projekt som jag tror har väckt en del tankar kring många olika teman. Vi har behandlat teman som nynazism, relationer, val man gör i livet och hur grupper kan påverka en individ. I svenskan går vi vidare argumenterande texter och retorik. Kopplat till detta område kommer jag att läsa en bok högt som handlar om näthat och nätetik - som jag tänker koppla ihop med #metoo (och andra upprop).

Torsdag och fredag v.4 samt hela vecka 5 kommer att vara temadagar/vecka. Temat är "Framtid" och huvudsyftet är att eleverna ska få bättre koll på vilka yrken som finns samt utbildningsvägar till olika yrken. Veckorna kommer bl.a att gå ut på att eleverna i grupp blir "tilldelade" ett företag som de ska ta reda på information om, åka dit och intervjua någon på detta företag samt vilka yrkesroller som finns på företaget samt utbildningsvägar dit. Eleverna kommer att få lära sig olika sätt att söka jobb, skriva personligt brev och CV. Vi ska också till ungdomsmottagningen (lite off task, men ett ofta uppskattat inslag). De flesta dagarna kommer att vara mellan 9-14, med vissa undantag. Jag återkommer med schema så fort jag är klar med detta!

Under dessa veckor kommer också utvecklingssamtalen att ligga. Det kan hända att jag kommer att få träffa en del av er efter v.5, då det kan bli svårt att få in alla samtal under v.4-5 pga att eleverna är borta från skolan delar av dagar. Jag återkommer med förslag på tider så fort som möjligt. Har ni specifika frågor som rör vissa ämnen eller frågor i övrigt är det bra om ni hör av er med dessa innan, så har jag en större chans att ta reda på detta innan och svara på frågorna på ett bra sätt. Givetvis går det också bra att ställa frågorna direkt på mötet.

Veckorna som kommer ser ut på följande sätt:
v. 3 
Månd:
Tis; 
Ons: 
Tors: Tyska, spanska
Fred: Engelska, glosor och text

v4
månd
tis
ons: SO-test
Tors: tema 
Fred: Tema

Jag öskar alla en trevlig vecka!

Oskar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar