Vi vill gärna påminna om att eleverna byter klassbeteckning från t.ex. 7a till 8a. Föräldern behöver av prenumerera på den klass de prenumererar på (se under under Länkar på vänstra sidan. Information till föräldrar om blogg) och prenumerera på den nya klassen. Detta är alltså ingenting som flyttas över automatisk.

Hultdalsskolan ligger i Åby och tillhör Kvillingespåret som består av förskolor och skolor i Åby, Jursla och Simonstorp.
Elever kommer från Jurslaskolan och Åbymoskolan för att gå hos oss i årskurserna 7-9.

fredag 2 februari 2018

info 8a, v.6

Hej!


Tema framtid är nu genomförd med åk 8. Eleverna har fått mycket matnyttig info med sig om olika gymnasieutbildningar, yrken samt arbetslivet. Räddningstjänsten, Infranord, Swedbank och Söderbergs bil har givit våra ungdomar en inblick i deras vardag. Idag var det dags för grupperna i klassen att presentera sitt företag. Trots att flera grupper drabbades av att elever var hemma pga sjukdom, så genomfördes redovisningarna mycket bra. Nu vet vi mer om hur ÅF, Eldabutiken, Villa Fridhem och Åby snickeri bedriver sina verksamheter. Intressant! På torsdag får åk 8 se en teaterföreställning som heter " Bengtsson på dörren". Det är en verklighetsbaserad föreställning om hur det är att växa upp i en familj med miss/riskbruk. I över 10 år har pjäsen spelats flitigt ute på skolor runt om i landet för elever från åk 4 och uppåt. Efteråt kommer samtal och diskussioner att föras.


v.6
Torsdag -prov i religion ( Islam, Buddhismen, Hinduismen)Trevlig helg!
Marie och EvaInga kommentarer:

Skicka en kommentar