Vi vill gärna påminna om att eleverna byter klassbeteckning från t.ex. 7a till 8a. Föräldern behöver av prenumerera på den klass de prenumererar på (se under under Länkar på vänstra sidan. Information till föräldrar om blogg) och prenumerera på den nya klassen. Detta är alltså ingenting som flyttas över automatisk.

Hultdalsskolan ligger i Åby och tillhör Kvillingespåret som består av förskolor och skolor i Åby, Jursla och Simonstorp.
Elever kommer från Jurslaskolan och Åbymoskolan för att gå hos oss i årskurserna 7-9.

måndag 5 februari 2018

Info 8d

Hej!
Nu är temaveckan om framtid och yrken klar. Vi har bland annat arbetat med intressetest, fakta om olika yrken och utbildningar, CV och personligt brev samt en större gruppuppgift. I gruppuppguppgiften har eleverna har fått besöka ett företag och sökt information om företaget och branschen. Detta mynnade ut i en presentation där även de företag som eleverna besökt varit inbjudna. Några kom och tittade, vilket är väldigt roligt. Vi har också haft besök från Infranord, Räddningstjänsten samt Söderbergs bilar. Swedbank var också här och pratade ekonomi, sparande och framtid och eleverna fick lära sig mer om bl.a varför man skall undvika SMS-lån och att spara pengar på småsaker kan leda till ganska stora summor på ett år. Det har varit en trevlig vecka och av utvärderingarna att döma verkar eleverna också varit nöjda. Förhoppningsvis har detta bidragit till lite mer information och möjligheter inför kommande gymnasieval och yrkesval.

Det är två veckor kvar innan sportlovet. Under denna vecka kommer det att bli lite annorlunda vissa dagar. På tisdag ska vi till ungdomsmottagningen på eftermiddagen. Vi kommer att komma hem något efter ordinarie sluttid. (Se veckoplaneringen). På torsdag ska vi på teater om missbruksproblematik. En föreställning som tar upp viktiga frågor på ett gripande sätt. På torsdag v.7 är det vinteridrottsdag. Eleverna har fått välja bland olika aktiviteter. Vill ni läsa mer om dessa finns informationen i vårat mentorsklassrum.

Så här ser kommande veckor ut just nu. Fler läxor kan komma att skrivas in.
v.6
Månd: Elevskyddsombud exp 8.30
Tis: Ungdomsmottagningen 13.30-14.45. Bussen går 12.13 från Åbygård. Hemma i Åby är vi kl. 15.16 (buss 432 15.05)
Ons: 
Tors: Teater i Ättetorpsskyrkan kl. 12.45-14.00: "Bengtson på dörren" En teater om missbruk. Samling 12.25
Fred: Engelska: Glosor och text, 

v.7 
Mån:
Tis:
Ons:
Tors: Vinteridrottsdag
Fred: 

v. 8 
Sportlov!
Jag önskar alla en trevlig vecka!
Oskar


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar