Vi vill gärna påminna om att eleverna byter klassbeteckning från t.ex. 7a till 8a. Föräldern behöver av prenumerera på den klass de prenumererar på (se under under Länkar på vänstra sidan. Information till föräldrar om blogg) och prenumerera på den nya klassen. Detta är alltså ingenting som flyttas över automatisk.

Hultdalsskolan ligger i Åby och tillhör Kvillingespåret som består av förskolor och skolor i Åby, Jursla och Simonstorp.
Elever kommer från Jurslaskolan och Åbymoskolan för att gå hos oss i årskurserna 7-9.

fredag 9 mars 2018

info 8a, v.11

Hej!


Då rundar vi av v.10 om några timmar. Veckan har innehållit bla en debatt på engelska. Inte alltid lätt att föra fram åsikter på ett annat språk, men eleverna var duktiga. Vi debatterade allt från flextid för elever?, ska vi stänga alla zoo i Sverige? samt för-och nackdelar med att Sverige helt ska gå över till att äta vegetariskt.
Idag, fredag, har eleverna ingen SO på plats i skolan utan de har fått en hemuppgift att lämna in i classroom. De ska lyssna på en pod som tar upp -  "Om vi ska nå klimatmålen behöver vi ändra våra ohållbara beteenden och normer i samhället. Men för att lyckas med det måste bekvämligheten, coolheten och lusten med det nya hållbara alternativen vara det som kommuniceras, inte att det är bra för klimatet eller miljön. Tänk om Zlatan gjorde reklam för cyklar istället för bilar? ". Eleverna ska lyssna på samtalet och skriva ner åsikter som förs fram.


v.11
Onsdag
-Engelska: kunna läsa texten på sid.132-133 på god engelska, samt kunna glosorna på sidorna.
-Matte: diagnos
Torsdag
-Spanska-glosor (s.36)
-Tyska-glosor (se classroom)
-Franska-glosor (se classroom)


v.12
22/3-Matteprov
Med denna, nuförtiden sällsynta, vackra fågel
önskar vi en trevlig helg!
Marie och Eva 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar