Vi vill gärna påminna om att eleverna byter klassbeteckning från t.ex. 7a till 8a. Föräldern behöver av prenumerera på den klass de prenumererar på (se under under Länkar på vänstra sidan. Information till föräldrar om blogg) och prenumerera på den nya klassen. Detta är alltså ingenting som flyttas över automatisk.

Hultdalsskolan ligger i Åby och tillhör Kvillingespåret som består av förskolor och skolor i Åby, Jursla och Simonstorp.
Elever kommer från Jurslaskolan och Åbymoskolan för att gå hos oss i årskurserna 7-9.

fredag 30 november 2018

Info 9d

Hej!
Första snön har både hunnit komma och försvunnit sedan vårt förra inlägg. Denna vecka har varit lite speciell, då många har varit iväg på prova på-dagar på olika gymnasier. Vi hoppas att de som varit iväg har fått bra dagar och kanske känner sig något säkrare på vad man vill läsa och var nästa år. Några kommer att vara iväg även nästa vecka. Skolan tillhandahåller busskort för de som behöver.
Det börjar också dra ihop sig till betygsättning igen. Det är viktigt att alla elever kollar av om det är någon rest som släpar, som man behöver bli klar med innan betygen sätts. Bra att tänka på är att lärarna också måste ha tid att bedöma ev uppgifter, så vänta inte för länge!

Carolin (SYV) håller just nu på med att ha enskilda samtal med alla elever, för att förbereda inför det preliminära valet. Har ni hemma också frågor om gymnasiet eller studievägar går det alldeles utmärkt att höra av sig till henne. Kontaktuppgifter finns på bloggen.


I svenskan har vi precis avslutat ett område kopplat till boken Ondskan. Där har vi haft en del boksamtal (även om det varit lite struligt med PRAO, prova-på, nationella prov, som ställt till det i grupperna). Just nu håller eleverna på att avsluta detta genom att skriva ett reportage, som ska utgå får boken. Kommande veckor kommer vi i svenskan att anknyta till SO:n, där vi arbetat med bland annat förintelsen. Vi kommer att läsa Hédi Frieds bok Frågor jag fått om förintelsen och arbeta vidare med denna mörka period under 1900-talets mitt. Vi kommer inte att svara på frågor om boken eller ha boksamtal, utan arbeta med innehållet på andra sätt, bland annat genom att identifiera processen bakom förintelsen och sin egen identitet. Jag hoppas på att detta kan ge ytterligare en dimension på dessa hemskheter. Ofta är det lätt att glömma den enskilda människans perspektiv(microperspektiv) , då detta riskerar att försvinna i all fakta och att människoliv enbart blir siffror när det är så många som miste livet eller plågades. 

Nästa vecka ser ut som följer:
Mån: HKK-klar
tis: Fysik-test
ons: Lab-prov (halva klassen)
tors: SP-glosor
fred:

Vi önskar alla en trevlig första-adventshelg. 
Oskar och Jeanette

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar